تبلیغات متنی
آزمون علوم پایه دامپزشکی
ماسک سه لایه
خرید از چین
انجام پروژه متلب
حمل خرده بار به عراق
چت روم
Bitmain antminer ks3
چاپ ساک دستی پلاستیکی
برتر سرویس
لوله بازکنی در کرج
بررسی تأثیر تابش اشعه لیزر كم توان بر وزوز و شاخصه‌های آزمون الكتروكوكلئوگرافی و آزمون گسیلهای صوتی

بررسی تأثیر تابش اشعه لیزر كم توان بر وزوز و شاخصه‌های آزمون الكتروكوكلئوگرافی و آزمون گسیلهای صوتی

سه شنبه 16 مهر 1398
13:30
ف
بررسی تأثیر تابش اشعه لیزر كم توان بر وزوز و شاخصه‌های آزمون الكتروكوكلئوگرافی و آزمون گسیلهای صوتی گوش

وزوز درك صدا یا نویز بدون حضور یك منبع خارجی واقعی می‌باشد كه این عارضه همراه با انواع گوناگون كم شنوایی می‌باشد وزوز اغلب با كم شنوایی ناشی از نویز همراه می‌باشد مطالعات اپیدمیولویك نشان داده‌اند كه حدود 17% از جمعیت وزوز دارند در حالیكه تنها فقط 50 الی 61 % به طور شدیدی تحت تأثیر قرار می‌گیرند در میان افراد با آسیب شنوایی حدود 67% از وزوز رنج می

دانلود بررسی تأثیر تابش اشعه لیزر كم توان بر وزوز و شاخصه‌های آزمون الكتروكوكلئوگرافی و آزمون گسیلهای صوتی گوش

تأثیر تابش اشعه لیزر كم توان بر وزوز و شاخصه‌های آزمون الكتروكوكلئوگرافی و آزمون گسیلهای صوتی گوش
 تأثیر تابش اشعه لیزر 
اشعه لیزر كم توان
 شاخصه‌های آزمون الكتروكوكلئوگرافی
اشعه لیزر
آزمون گسیلهای
 صوتی گوش
آزمون گسیلهای صوتی گوش
تابش اشعه لیزر كم توان بر وزوز
 آزمون گسیلهای صوتی گوش
دسته بندی پزشکی
فرمت فایل doc
حجم فایل 2163 کیلو بایت
تعداد صفحات فایل 61

متدو روشها:

پژوهش حاضر بر روی 5 فرد مبتلا به وزوز ناشی از ضربه صوتی صورت گرفت. 3 نفر از بیماران وزوز یكطرفه و 2 نفر دارای وزوز دوطرفه بودند كه مجموعاً 7 گوش تحت درمان با اشعه لیزر كم توان قرار گرفت.

بیماران قبل از دوره درمان، مورد آزمایشات ادیومتری تون خالص و ادیومتری ایمیتانس قرار می گرفتند و در صورت لزوم جهت رد ضایعات فضاگیر، آزمایشات تكمیلی شامل MRI و ABR انجام می‌شد. ارزیابی وزوز بیماران شامل آزمون تطابق بلندی وزوز و تعیین زیر و بمی وزوز در آنها صورت گرفت. و پرسشنامه‌ای جهت بررسی میزان بلندی ذهنی وزوز و  میزان آزاردهندگی وزوز بر حسب معیار دیداری- قیاسی- تكمیل می‌گردید. جهت پایش تغییرات احتمالی میكرومكانیكهای حلزونی آزمایشات الكتروكوكلئوگرافی ثبت می‌گردید. در این آزمون، سطح آستانه پتانسیل عمل مركب (CAP)، دامنه CAP و زمان نهفتگی CAP[1] و نسبت دامنه پتانسیل تجمعی به پتانسیل عمل (Sp/AP) ثبت گردید.

آزمون گسیلهای صوتی ناشی از اعوجاج (DPOAE) به صورت رسم Dp-gram در دو سطح شدتی  و  ثبت  می‌گردید.

این آزمایشات قبل و بعد از تابش اشعه لیزر كم توان صورت می‌گرفت در هر فرد حدود 12-10 جلسه لیزر درمانی به صورت 2 جلسه در هفته صورت می‌گرفت و در هر جلسه در گوش مبتلا به وزوز، تابش اشعه لیزر كم توان با توان m.w200 به مدت حدود 42 دقیقه صورت می‌گرفت. حدود J180 انرژی از طریق تابش به زائده ماستوئید و حدود J 90 انرژی از طریق تابش به مجرای خارجی گوش صورت می‌گرفت.

نتایج:

در این پژوهش، برای تجزیه و تحلیل اطلاعات، از آزمون Parred t-test و آزمون Willcoxon استفاده گردید. تطابق بلندی وزوز قبل و بعد از لیزر درمانی تفاوت آماری معناداری  نشان داد. میزان بلندی ذهنی وزوز و میزان آزاردهندگی ذهنی در مبتلایان به وزوز كاهش یافت( ما بدلیل محدویت تعداد نمونه‌ها، اختلاف آماری معناداری را نشان نداد هیچكدام از شاخصه‌های آزمون الكتروكوكلئوگرافی، شامل آستانه CAP، دامنه CAP، زمان نهفتگی CAP و نسبت دامنه SP/AP در مراحل ارزیابی قبل و بعد از تابش اشعه لیزری، از نظر آماری اختلاف معنادرای نشان ندادند.

آزمون DDOAE در سطح شدت  ،  در تمام بیماران مقادیر منفی و كوچكی را قبل و بعد از تابش اشعه لیزر كم توان نشان داد.

در سطح شدت  در سه نقطه   قبل و بعد از لیزردرمانی اندازه گیری گردید. نقطه  و  اختلاف آماری معناداری را نشان داد. بعد از تابش اشعه لیزر، كاهش دامنه در این نقاط دیده می شد.

بحث:

در این پژوهش، نیز در مورد تطابق میزان بلندی وزوز، شاهد اختلاف معناداری بودیم كه در نتیجه محققان Prochatka و همكاران (2000)، كه در بررسی تأثیر لیزر كم توان m.w200 و داروی Egb761 به 26% بهبودی كامل و 36% بهبودی بیشتر از 50% می یافتند.

Hahn.A و همكاران در سال 2001، در مطالعه ای بر روی 200 بیمار، در بررسی تأثیر لیزر كم توان و درمان دارویی EGb761 به 26% بهبودی كامل و 43% بهبودی بیش از 50% دست یافتند. كه لیزر با توان m.w300 را استفاده نموده بودند. این محققین تأثیر تركیبی دارو و لیزر كم توان را بررسی نمودند.

Nakashima و همكاران (2002) در بررسی تأثیر لیزر كم توان m.w60 را در درمان وزوز به كار بردند و به تفاوت آماری معناداری در نتایج ارزیابی وزوز و DPOAE دست نیافتند. گزارش نمودند كه درمان لیزری m.w 60 را جهت كنترل وزوز مؤثر نمی باشد.


 

دانلود بررسی تأثیر تابش اشعه لیزر كم توان بر وزوز و شاخصه‌های آزمون الكتروكوكلئوگرافی و آزمون گسیلهای صوتی گوش


موضوعات:
[ بازدید : 851 ] [ امتیاز : 3 ] [ امتیاز شما : 1 2 3 4 5 6 ]
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به فایلها و مقالات دانشجویی است. | قدرت گرفته از Blogtez.com|